הפרוייקטים שלנו

תמ"א 52 או בשמה המקצועי תמ"א 52/1, היא תכנית חדשה שמגדירה שטחי כרייה וחציבה ביהודה ושומרון שיזם המנהל האזרחי, בה יוכשרו אלפי דונמים נוספים לחציבה פלסטינית ביו"ש וכן יולבנו רטרואקטיבית מחצבות פיראטיות שכבר פעילות ביו"ש.

תופעת גריטת הרכבים באופן פיראטי הינה אחת מהתופעות המושתקות ביותר בנושא איכות הסביבה בישראל. לא רק שתופעה מצערת זו מגלגלת בתוכה ארגוני פשיעה ופורעי חוק, היא מהווה את אחת הסכנות המזעזעות והבריאותיות לאדם, לחי ולצומח במדינה.

כמעט בכל יום מתבצעות שריפות פיראטיות של פסולת פלסטיק חקלאית, שריפות הגורמות לענני עשן כבדים לרחף מעל יישובים רבים ברחבי הארץ. שריפת הפלסטיק מזהמות את הסביבה בצורה קשה ובאופן שמשפיע על כולנו.

מפעלי בטון ואספלט הפועלים בצורה בלתי חוקית מהווים את אחת הבעיות החמורות במפגעי איכות הסביבה. מפעלים אלו פועלים ללא רישיון וללא עמידה בתקנים הנדרשים למען שמירה על הטבע, החי והאדם.

מחצבות האבן הפיראטיות פועלות בעת החציבה ולאחריה באופן שאינו תואם לתקנות המעוגנות בחוק ובכך גורמות לנזק בלתי הפיך בטבע, באדם ובבעלי החיים. כיום המחצבות מנוהלות על ידי פלשתינים אוליגרכים השולטים ביד רמה במחצבתם ומדכאים את כל הסובבים לה.

עם השנים גדל מספר כלי הרכב בישראל ובעולם כולו, וממילא גדל גם מספר המצברים. כתוצאה מכך, הפכה סוגיית הטיפול בפסולת מצברים למהותית ורחבה יותר, וההיקף הכספי של שוק המצברים המשומשים הולך וגדל.

אתרי הטמנת פסולת פיראטיים אשר מטמינים פסולת בניין בצורה עבריינית ורשלנית מהווים פגיעה ישירה באיכות הסביבה, בחיי האדם ובבעלי החיים. תעשייה זו מנוגדת באופן מוחלט לחוק ולא מקפידה על שום סטנדרטים אשר נקבעו על ידי המשרד להגנת הסביבה.

הטמנה ושריפה של פסולת אלקטרונית בצורה בלתי חוקית מהווה את אחד הגורמים המשמעותיים בפגיעה באיכות הסביבה ובשכבת האוזון שעל פני כדור הארץ. פסולת אלקטרונית וחשמלית יכולה לקבל שימוש חוזר כאשר ממחזרים אותה בצורה הנכונה, אך כאשר חבורות עבריינים פועלים שלא כחוק,