תקנות רעש בלתי סביר - כל מה שצריך לדעת
רעש מהווה מטרד משמעותי בחיי היומיום, ולכן קיימות תקנות רעש בלתי סביר במדינות רבות ובתוך כך גם בישראל. תקנות אלו נועדו להגן על האזרחים מפני רעשים חזקים ומתמשכים העלולים לפגוע באיכות החיים ובבריאות. התקנות מגדירות רמות רעש מקסימליות המותרות בסביבות שונות ובשעות שונות של היממה.
מטרת תקנות רעש בלתי סביר והיקפן
התקנות מכסות מגוון רחב של מקורות רעש, ובין היתר: רעש ממכונות ומכשירים, רעש מפעילות עסקית ומסחרית, רעש מאירועים ומופעים, רעש מכלי רכב ותחבורה ורעש מבנייה ושיפוצים.
תקנות אלה מתייחסות לרעש הנמדד הן בתוך מבנים והן בשטחים פתוחים, ומביאות בחשבון גורמים כמו שעות היממה, אופי האזור (מגורים, מסחרי, תעשייתי), ומשך הרעש.
העקרונות המנחים בתקנות רעש בלתי סביר
התקנות לרעש בלתי סביר מבוססות על מספר עקרונות מרכזיים: ,הגדרת רמות רעש מקסימליות, התחשבות בזמני היממה (יום ולילה), התאמה לאופי האזור, הגדרת משך הרעש המותר, התייחסות לסוגי רעש שונים. האחריות לאכיפת התקנות מוטלת בעיקר על הרשויות המקומיות והמשרד להגנת הסביבה. הם מוסמכים לבצע מדידות רעש, להוציא צווים, ולנקוט בצעדים משפטיים נגד מפירי התקנות.
מה עושים במקרה של הפרת התקנות?
אם אתם סובלים מנושא של רעש בלתי סביר, מומלץ לנקוט בצעדים הבאים:
• תיעוד של הרעש - כדאי לרשום את התאריכים, השעות, ומשך הרעש ואם ניתן גם להקליט.
• פניה לגורם המרעיש – כדאי לנסות תחילה לפתור את הבעיה בדרכי נועם.
• פניה לרשות המקומית – בקרה והשלב הקודם לא צלח, קיימת אפשרות להגיש תלונה למחלקת איכות הסביבה או הפיקוח העירוני.
• פניה למשטרה – צעד בו יש לנקוט במקרים של הפרות חמורות או מתמשכות.
• פניה לקבלת ייעוץ משפטי - אם הבעיה נמשכת, כדאי לשקול לפנות לעורך דין.
חשוב לזכור כי תקנות רעש בלתי סביר מגנות על זכותנו לסביבת מגורים שקטה ובריאה. הכרת התקנות והפעולה על פיהן יכולות לשפר משמעותית את איכות החיים שלנו ושל הסובבים אותנו.
לפרטים נוספים ומידע לגבי תקנות רעש בלתי סביר, מוזמנים ליצור קשר עם הפורום לישראל ירוקה.