סגירת אתר הטמנה בירקון


באזור מרכזי במדינה פעל לו אתר הטמנה פיראטי לפסולת בניין שהיה שגרם לנזקים למערכת האקולוגית ולאיכות הסביבה. לאחר מאבקים ממושכים שלנו ב'פורום לישראל ירוקה', הוא נסגר.

אתר ההטמנה הפיראטי לפסולת בניין נמצא בשטח הפתוח מצפון לאזור התעשייה סגולה, פתח תקווה. לאחר בדיקה מעמיקה, התברר שלאתר פיראטי זה אין רישיון עסק או רישיון כלשהוא לעסוק בטיפול בפסולת.

לאחר תקופה ארוכה של תיעוד ותצפיות על ידי תחקירני השטח של ה'פורום' נמצא כי הפעילות העבריינית במקום מתקיימת זמן רב ומביאה לנזק כבד למערכת האקולוגית האזורית. בעזרת משאיות שינוע, האתר קולט אלפי טונות של פסולת בניין מאתרי בנייה במרכז הארץ, משליך ומטמין אותה עמוק בקרקע לאור יום וללא הפרעה של הרשויות.

לאתר פיראטי זה ישנה השפעה מכרעת על הזיהום הסביבתי עקב מיקומו הגיאוגרפי. האתר הנ"ל נמצא כ10 מטרים מנחל שילה- ואדי אל עמוריה, אחד מיובליו הראשיים של נחל הירקון. מעבר לזיהום הקרקע הנגרם עקב הטמנת הפסולת הגולמית ללא הנחת שכבות איטום וללא קיום נהלי ההטמנה המחייבים, במקרה זה מתבצע זיהום ישיר של מי הנחל על ידי חילחול חומרים כימיים הנמצאים בפסולת או על ידי זיהום מהפסולת המושלכת לנחל עצמו. כתוצאה מפעילות זו נפגעים קשות כל בעלי החיים באזור ולנחל עצמו נגרם נזק אשר ספק אם יהיה ניתן לשקמו.

האבסורד הגדול המופיע במקרה זה הוא מיקומו המרכזי של האתר הפיראטי. הפעילות העבריינית מתרחשת יום יום ללא פיקוח באזור שיש בו את ריכוז האוכלוסייה הכי גדול במדינה. לא יעלה על הדעת כי באזור בו ישנם הכי הרבה תושבים, זיהום הקרקע והנחלים הוא מהחמורים ביותר. 

בעקבות המאבק שלנו למען איכות הסביבה ואיכות תושבי פתח תקווה והסביבה, אתר ההטמנה בסגולה נסגר ועתיד להפוך לפארק ציבורי.

מן התקשורת בנושא

הלוחמים למען איכות הסביבה

בכתבה ששודרה בערוץ 12 ניתן לראות מעט מדרכי הפעילות שלנו המשמשים במקרה זה, לחשיפת אתרי פסולת לא מאושרים.


השאירו פרטים בכדי ליצור קשר

ואנחנו נחזור אליכם בהקדם האפשרי